Maksutonta jätevesineuvontaa Hausjärvellä

6.7.2015

Jätevesien puhdistaminen on tärkeää myös haja-asutusalueen kiinteistöillä. Omilla valinnoilla voi vaikuttaa lähivesien ja kaivojen vedenlaatuun. Hausjärven asukkailla on mahdollisuus saada puolueetonta jätevesineuvontaa kesän ja syksyn 2015 ajan. Neuvonnan toteuttaa Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry. Neuvonta on asukkaille maksutonta ja se rahoitetaan Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen haja-asutuksen jätevesineuvonta-avustuksista.

Perinteisillä kesämökeillä ei vesikalusteita yleensä juuri ole ja vähäisten vesien puhdistamiseen riittää yksinkertaiset järjestelmät. Tietoa mökkien jätevesienkäsittelystä ja kuivakäymälöistä löytyy
Kesämökin pesuvedet ja kuivakäymälät –esitteestä www.kvvy.fi/jatevesi/materiaali/kvvy_mokkiesite2014.pdf

Varustellumpien mökkien ja vakituisesti asuttujen kiinteistöjen jätevesijärjestelmistä löytyy tietoa Kiinteistökohtainen jätevedenkäsittely. Suunnittelusta käyttöön. –esitteestä

http://www.kvvy.fi/jatevesi/materiaali/kvvy_jatevesiesite_2015_pieni.pdf

sekä

Jätevesiopas –esitteestä

www.kvvy.fi/jatevesi/materiaali/jatevesiesite_paivitetty2011.pdf

 

Neuvoja oman jätevesijärjestelmän arviointiin ja kunnostamiseen voi kysyä myös suoraan jätevesineuvojalta. Hausjärven jätevesineuvoja Laura Huhtala on tavattavissa la 18.7. Mommilanjärven Souteluiden yhteydessä. Tarvittaessa voit myös pyytää neuvojan käymään kiinteistölläsi. Neuvontakäynti tulee varata ke 30.9. mennessä. Neuvontakäynnit tehdään kesän ja syksyn 2015 aikana. Neuvontakäynnit ovat asukkaille maksuttomia.

 

 

Ota yhteyttä jätevesineuvojaan:

 

Jätevesineuvoja

Laura Huhtala

puh. 050 4648 653

laura.huhtala@kvvy.fi

www.kvvy.fi/jatevesi

 

(HUOM! Jätevesineuvoja on päivisin pääsääntöisesti neuvontakäynneillä ja ei silloin vastaa puhelimeen. Neuvoja soittaa sinulle takaisin vapauduttuaan.)

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry