OHJEET SOUTELIJOILLE

14.7.2015

Alla olevat ohjeet on hyvä lukea ennen lauantain souteluita. Huomioittehan, että kunniakirjakäytäntö on muuttunut. Ohjeet löytyvät myös soutelun paperikassista, jonka saatte ilmoittautumisen varmistamisen yhteydessä.

OHJEITA SOUTELIJOILLE

 

Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen soutua ja informoi kaikkia venekuntasi jäseniä!

 

YLEISTÄ

 

Vesillä liikkuminen vaatii malttia ja taitoa. Näiden ohjeiden tarkoituksena ei ole pelottelu, vaan se, että soutelupäivästä tulisi kaikille mieluisa ja mieleenpainuva tapahtuma.

 

Koska Ilmojen Jumalatar Esteri on sangen häilyväinen mieleltään, kannattaa mukaan varata riittävästi lämpimiä vaatteita ja sadevarusteita.

 

Roskien heittäminen vesistöön on ehdottomasti kielletty. Se, joka jaksaa kantaa pullot ja pakkaukset täysinäisinä retkelle, jaksaa myös tuoda ne tyhjinä takaisin ranta-alueella oleviin roskakoreihin. Oluiden ja muiden alkoholijuomien mukaan ottaminen retkelle on kielletty eivätkä kuulu vesillä liikkumiseen.

 

Rantautuminen soutelun aikana on sallittua vain vaaratilanteissa (ukkonen tms.)

 

JAKOMATERIAALI

 

Osanoton varmistamisen yhteydessä joukkueille jaetaan materiaalia, mikä sisältää alue – ja saunakartan sekä rannekkeet sekä tarvittavat ohjeet ja kirkkoveneiden lähtöjärjestyskaavion. Jakakaa rannekkeet ennen ranta-alueelle tuloa.

Ranneke oikeuttaa koko päivän sisäänpääsyyn. Pidä siis ranneke koko päivän ranteessa. Ranneke on vedenkestävä.

 

KUNNIAKIRJAT

                                 Kunniakirjoja ei tänä vuonna jaeta kaikille soutajille!

Tänä vuonna kunniakirjoja saa vain joukkueen omasta pyynnöstä. Näitä voit tiedustella info-pisteestä.

 

LÄHTÖ, SOUTUREITTI JA MAALI

 

Lähtöpaikalle on syytä tulla ajoissa, viimeistään puoli tuntia ennen lähtöä. Seurantalolta lähtöalueelle on noin kilometrin matka.

 

Kirkkoveneet lähtevät 9.30, 11.00, 12.30, 14.30. Lähtöviiva on merkitty poijulipuin. Soutua on mahdollisuus harjoitella noin 30 min. ennen omaa lähtöä (kun edellisen lähdön joukkue on tullut maaliin). Lähtöviivalle on kuitenkin syytä palata vähintään 5 minuuttia ennen lähtöä, muista lähtöjärjestys. (Erillinen liite)

 

Veneet ovat lähtöalueen vieressä ja ne on varustettu joukkueiden omin numeroin. Numeronne selviää kirjekuoren kannesta.

Pienveneet ja kanootit lähtevät 12.35 samasta paikasta. Pienveneitä ja kanootteja pyydetään odottamaan omaa lähtöään kirkkoveneiden takana numerojärjestyksessä.

 

Reitti kiertää järven oikeata reunaa pitkin ja kääntöpaikat on merkitty valkoisin poijulipuin ja ne kierretään menosuuntaan nähden oikealta puolelta. Reitin pituus on noin 11 kilometriä.

 

Maalina on lähtöviiva. Maaliin tullessanne soutakaa suoraan viivan yli ja kääntykää vasta sitten kohti rantaa. Palauttakaa vene ranta-alueella samaan paikkaan.

 

Soutelu ei ole kilpailu, mutta koska jonkinlaista kaksintaistelua aina silloin tällöin esiintyy, tulee veneiden ja etenkin perämiesten muistaa, että johdossa oleva vene valitsee oman reittinsä ja kaikenlainen kiilaaminen, kulkureitin tai vauhdin nopea muuttelu tai muu kiusanteko on kielletty. Ne eivät kuulu tapahtumamme luonteeseen. Mahdollisten yhteentörmäysten välttämiseksi kippari on vastuussa veneen nopeastakin pysäyttämisestä.

 

AJANOTTO

 

Kaikille veneille otetaan aika ja ajat ovat nähtävinä noin puoli tuntia maaliintulon jälkeen markkinatorilla olevalla ilmoitustaululla. Tapahtuman jälkeen aikoja voi kysellä soututoimistolta 040 - 592 1010. Lisäksi ne löytyvät www sivuiltamme osoitteesta: http://www.mommilanjarvensoutelu.fi

 

 

 VENEET JA TRAILERIT

 

Veneet on varustettu keulanumeroin ja kunkin venekunnan oma numero selviää joukkueille annetusta kirjekuoresta.

 

Pienveneet palauttavat numeron soudun jälkeen souteluyhdistyksen infopisteeseen. Kirkkovenejoukkueet jättävät numerot veneisiin.

 

Kalusto on arvokasta ja sitä on käsiteltävä varoen. Kengät on puhdistettava ennen veneeseen menoa ja roskat (juomapullot yms.) on siivottava maaliintulon jälkeen. Tarrojen yms. kiinnittäminen veneeseen on ehdottomasti kielletty.

 

Veneisiin kohdistuneista vahingoista on heti maaliintulon jälkeen ilmoitettava numeroon 050 517 3480, jotta vika saadaan korjattua. Perämies on vastuussa kaluston asianmukaisesta käsittelystä.

 

Trailerit saa jättää vain niille merkityille paikoille (laskupaikalle johtavan huoltotien varressa)

 

HUOLTO SOUDUN AIKANA JA TURVALLISUUSASIAT

 

Soutua seuraa kaksi viirein varustettua huoltovenettä. Toisessa veneessä on ensiapuhenkilökunta ja toisessa huoltovälineitä. Avunpyyntömerkkinä on nostaa poikittaista airoa ylhäällä pään päällä edestakaisin. Muistakaa liikkua veneessä vain yksi kerrallaan.

 

Hyppääminen veneestä on ehdottomasti kielletty, sillä vesistössä on edelleen uppotukkeja.

 

Maltti on valttia myös järvellä. Valitse turvallinen reitti ja paikka ohitustilanteissa.

 

Ensiapupiste sijaitsee soutustadionilla (kts.kartta), yhdessä veneessä on ensiapuhenkilökunta.

 

RUOKAILU JA SAUNAT

 

Soutajat saavat ruokaa ranneketta vastaan.  Ravintola on rinnekatsomon vieressä.

 

Saunat toimivat itsepalveluperiaatteella. Huolehdi, että myös jälkeen tuleville riittää lämpöä ja vettä. Saunaan on syytä mennä pian ruokailun jälkeen, sillä myös seuraavina lähteneet joukkueet tulevat saunaan. Saunat sijaitsevat ranta-alueella.

 

 Muista pitää ranneke koko ajan ranteessa, koska se toimii pääsylippuna koko päivän.

 

JÄRJESTÄJIEN JA VENEIDEN KIPPARIEN VASTUU

 

Järjestäjät ovat vakuuttaneet soutelijat soudun ajaksi. Järjestäjät sanoutuvat irti vastuusta alkoholin vaikutuksen alaisena tai järjestäjien antamien ohjeiden laiminlyönnin seurauksena sattuneista tapaturmista, onnettomuuksista ja kalustovaurioista.

 

Joukkueen perämies on veneen kipparina ja on vastuussa miehistöstään ja soutuvälineistä sekä näiden ohjeiden välittämisestä kaikille venekunnan jäsenille.

 

Iloista mieltä ja hurttia huumoria soutumatkallenne!