Soutelusihteeri sekä souteluisäntä esittäytyvät

5.4.2016 klo 13:15

Souteluisäntä Jani
Souteluisäntä Jani
Soutelusihteeri Kaisa
Soutelusihteeri Kaisa

Tänä vuonna soutelusihteerin ja souteluisännän tehtävissä jatkavat viime vuodelta tutut Kaisa Kaartinen sekä Jani Unkuri. Mikä sai heidät taas mukaan tähän perinteikkääseen tapahtumaan?

Useamman kerran soutelusihteerinä ollut Kaisa on entinen Mommilalainen ja näin ollen tämä kesätapahtuma on kuulunut heinäkuun kolmanteen viikonloppuun noin parin kymmenen vuoden ajan.

"Soutelusihteerin roolissa pääsen osallistumaan ison tapahtuman järjestelyihin koko kesän ajan. Itselleni tärkeää on ollut olla mukana tapahtuman uudistamisessa ja päivittämisessä tähän päivään.

Olemme saaneet mukaan tapahtumajärjestelyn ammattilaisia ja mukana on myös suuri määrä talkoolaisia, joiden panos on erittäin merkittävä. Talkootyö menettää merkitystään tämän päivän Suomessa, mutta on hienoa nähdä, kuinka  voimat yhdistämällä, tälläkin kylällä saadaan aikaan yksi Suomen isoimmista soutelutapahtumista.

Tänä kesänä uutuutena on mukana alunperin paikkakuntalaisista koostuva Kumma-trio, jotka soittaa kesäpäivän piristykseksi cover-musiikkia. Nämä entiset Mommilalaiset vaikuttavat nykyään Turussa, mutta heinäkuussa hekin palaavat keikkailemaan kotikulmilleen. Musiikki on mielestäni yksi tärkeä osa tätä kesäistä tapahtumaa. Ohjelmatarjontaa on muutenkin kehitetty. Tästä lisää myöhemmin."

 

Souteluisännän rooli tuli Janille tutuksi viime vuonna.

" Olen mukana toista kertaa souteluissa. Virallinen titteli tapahtumassa on souteluisäntä, joka kattaa kaiken maan ja taivaan välillä. Viime vuosi oli minun ensimmäinen souteluvuoteni ja upea olikin. Sää helli osallistujia ja katsojia, ja pääsin aitiopaikalta seuraamaan tätä perinteikästä kylätapahtumaa, joka rakentuu lähes kokonaan talkootyön ja vapaaehtoisten voimin.Mommilanjärven soutelut on tapahtuma, jota tehdään suurella sydämellä ja ihanien ihmisten kanssa.

Vuosi 2016 ei tee poikkeusta tähän. Tapahtuman pääohjelmana on edelleen kirkkovenesoutelut ja viime vuonna ensimmäistä kertaa juostu Mommilanjärven juoksu, johon toivotaan mukaan yrityksiä, yhdistyksiä ja kaveriporukoita leikkimieliseen kisailuun ja liikkumiseen.

Kehitämme souteluiden ympärille lapsi- ja perheystävällistä oheisohjelmaa, ja haluamme jokaisen kävijän viihtyvän souteluissa ja saavan siitä elämyksen, joka muistetaan vielä pitkään. Tarjolla on varmasti hyvää ruokaa, musiikkiesityksiä, urheilujuhlan tuntua ja paljon hymyileviä tyytyväisiä ihmisiä.

Itse lupaan souteluisäntänä puhua paljon pehmoisia, haastatella ja jututtaa tuttuja ja tuntemattomia. Riemuita, kannustaa, säätää, sählätä ja pitää hauskaa kaikkien ihanien ihmisten kanssa ketkä tapahtumaan itsensä löytävät. Nähdään siis heinäkuun 16.päivä Haminankylässä Mommilanjärven souteluissa

 

Toivotamme teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi soutelemaan!

Kaisa & Jani