Taustaa ja tilastoja

Mommilanjärven soutelu kerää vuosittain toistatuhatta soutelijaa ja tuhansiin nousevan katsojajoukon.

Pienestä kokeiluluontoisesta serkusjoukon järjestämästä hauskanpidosta ja oman järven tarkkailutapahtumasta on vuosien aikana kasvanut alueellisesti, maakunnallisesti ja jopa valtakunnallisesti merkittävä soututapahtuma.

Mommilanjärven soutelu on osa maakunnallista kuntoilutapahtumien HEHKU-ketjua, johon kuuluu joukko laadukkaita hämäläisiä liikuntatapahtumia. Tapahtumat on kohdistettu kuntoilijoille ja kaikille liikuntaelämksiä kaipaaville.

Mommilanjärven soutelu on myös osa valtakunnallista Suomen Soutuliiton ylläpitämää Suomi Vesille -kampanjaa. Kampanjan päämääränä on edistää kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia sekä turvallista vesillä liikkumista. Hande edistää osaltaan valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden ohjelmassa mainittua kansalaisten perusturvallisuustietojen ja -taitojen kehittämistä.

Alkuperäisen tavoitteen - ympäristön ja vesistön säilyttäminen seuraaville sukupolville - lisäksi Mommilanjärven soutelun tarkoituksena on saada ihmiset liikkumaan oman hyvinvointinsa puolesta ja samalla nauttimaan liikunnan ilosta ja yhdessäolosta terveysliikunnan parissa luonnon muovaamilla liikuntapaikoilla.

Luontoa ja ympäristöä kunnioittava iloinen yhdessäolo on parasta luonnonsuojelua. Meidän järjestäjien haasteena on harvinaisella tavalla yhdistää hauskanpito, fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen turvallisella tavalla ja ympäristöarvojen vaaliminen yhdessä ja samassa kansanjuhlassa.

 

Markku Juhola

Mommilanjärven soutelu ry.

 

Mommilanjärven soutelu on hauskanpitoa luonnossa liikkuen. (Kuva: Aleksi Toivanen)